Jean-Paul Gaultier Classique X

by - 13.11.13

Monille varmasti on tuttu Jean Paul Gaultierin klassikkotuoksu Classique joko EdT:nä tai EdP:nä, mutta harvempi ehkä tuntee kyseisen tuoksun X-versioita. Classique X on tullut markkinoille vuonna 2012, mutta en kyllä ainakaan itse ole näitä Suomessa nähnyt ollenkaan myytävän. Laivalta bongasin sitten omani alennuksesta ja koska olen alkuperäisen Classiquen fani, en voinut vastustaa kiusausta haalia tuota ihanaa mustaa purkkia itselleni. Enkä ole katunut!


Classique X on itämainen kukkaistuoksu, jonka alkutuoksussa on bergamottia ja vadelmaa, sydäntuoksussa ruusua ja appelsiininkukkaa ja pohjatuoksussa vaniljaa ja iiristä. Pullo on Gaultierin Classique-sarjalle tunnusomaisesti naisen vartalon muotoinen, mutta tietysti vähän eri tavalla koristeltuna. Minusta ainakin tuo kaulasta roikkuva X on hauska yksityiskohta ja kunhan tuoksu loppuu, otan sen varmaankin kännykkäkoruksi :D


Omaan nenuuni tuoksu on alussa todella voimakkaan bergamottinen, mutta asettuu pian voimakkaan appelsiininkukkaisen sydäntuoksun kautta makeaksi vadelma-vanilja-yhdistelmäksi ja myös tuoksun intensiivisyys vähenee huomattavasti. En siis suosittele tätä iltatuoksuksi, on siihen hommaan vähän liiankin mieto, mutta söpönä päivätuoksuna huomattavasti parempi. Pullon aikuisille suunnatusta ilmeestä huolimatta voisin nähdä tämän nuoremmillakin naisilla. Mielestäni tämä on ihana kevättalven tuoksu, kun ilma on vielä hieman kylmä, mutta kevään kukkaset ovat jo ihan nurkan takana.


Ainoan miinuksensa Classique X saa pullostaan, en nimittäin yhtään tykkää siitä, ettei tällä ole kunnon korkkia, vain tuollainen stopperi harhapainalluksille. Kun suutin on tuolla tavalla näkyvissä, menee tuoksu herkemmin pilalle. Minulla kun tuoksut eivät kulu kovin nopeasti, on niiden säilyvyys on tärkeää.

 Kaiken kaikkiaan henkilökohtaisesti pidän tästä tuoksusta (: Olen käyttänyt tätä näin syksyllä ihan tavallisena arkituoksuna ja miehenikin on tätä kehunut. Varsinaiseen Classiqueen verrattuna X on paljon, paljon kevyempi ja nuorekkaampi, mutta kestää paljon vähemmän aikaa iholla. Siinä missä originaali tuoksuu noin 12h, tämän kestävyys on vain muutamia tunteja, lyhyehkön koulupäivän verran. Oman pulloni ostin laivalta alekorista hintaan 44 euroa, mutta tämän hetkistä saatavuutta Suomen mantereella tai vesillä en tiedä.

Oikein ihanaa illanjatkoa (:

You May Also Like

0 kommenttia