Escada Incredible Me

by - 12.11.14

Jälleen olisi tuoksupostausta tarjolla! Tällä kertaa esittelyssä on Escadan vähän tuntemattomampaa ja vanhempaa tuotantoa, Incredible Me. Meillä Suomessa taidetaan Escadalta tuntea erityisesti kesätuoksut, mutta onhan heillä toki muitakin sarjoja! Tämä tuoksu kuuluu kolmikkoon, josta kaksi muuta osaa ovat Absolutely Me ja Desire Me. Omani löysin Carlsonin alehyllystä ja ilmeisesti näitä ollaankin poistamassa markkinoilta, mutta koska näitä vielä jossain myydään, ajattelin laittaa tälläisen pienen esittelyn ilmoille.


Escada on itse asiassa nimestään huolimatta saksalainen merkki ja ensimmäinen tuoksu tuli pihalle 1990. Siitä lähtien uutuuksia on tullut tasaiseen tahtiin ja ysäriklassikoistakin on tehty modernit uudelleenjulkaisut. Escada on meinannut mennä tässä välissä konkkaankin, mutta porskuttanut kuitenkin ja myy nykyisellään ilmeisesti aika hyvin. Merkki on painottunut tyttömäisiin kukkais-hedelmäisiin tuoksuihin ja viime vuosien uutuuksista voisin mainita esimerkiksi Especially Escadan ja viimeksi tulleen Joyn.

Incredible Me:n mainoskampanjaa

No mites tämä Incredible Me sitten? Nuotit ovat Fragrantican mukaan seuraavaa:

Alkutuoksu: klementiini
Sydäntuoksu: orkidea, pioni
Pohjatuoksu: maitokiisseli, suklaa, kahvi, makeat nuotit

Tämä on määritelty siis kukkais-mausteiseksi tuoksuksi, mitä se toki on. Klementiini tuoksuu melko vahvana heti alussa, mutta alkutuoksun jälkeen jäljelle jää ainakin omaan nenääni lähinnä orkidea ja tuo ylenpalttinen makeus hienoisesti klementiinillä maustettuna. Suklaata tai kahvia en valitettavasti erota ollenkaan enkä tuota maitokiisseliä, joka Fragranticassa on laitettu korkealle listassa. Tämän pääkategoriaksi on asetettu 'makea' ja se kuvaa tuoksua ihan täydellisesti, oikeastaan mennään jo vähän imelän puolelle :D


Pullo on minusta ihan kiva, mutta minusta sarjan tylsin: kahdessa muussa on joko kultaa tai timangeja. En ole simppeleiden tai klassisten pullojen ystävä, joten pullon perusteella en ainakaan itse tähän tarttuisi. Pahvipakkaus on muuten erityishauska, sillä siinä on pehmeä pörröpinta etuosassa (: Huomaan kyllä, että tuoksun itämaisuutta on yritetty tuoda esiin mustalla ja punaisella värimaailmalla, mutta minusta musta tai punainen ei sovi näin makealle tuoksulle ollenkaan, varsinkin kun itse litku on vaaleanpunaista... Pakkaus ja pullo ovat siis vähän eri paria tunnelmaltaan.


Minusta tämä on aika selkeästi nuorten naisten päivätuoksu. Olen kyllä edelleen vahvasti sitä mieltä, että kukin käyttäköön haluamaansa tuoksua ikärajoista huolimatta, mutta jos nyt joku kategoria pitäisi sanoa niin se. Vaikka Escadan imago onkin hyvin nuorekas, lähes teini, on tämä minusta itämaisine vivahteineen turhan voimakas yläasteikäisten käyttöön, vähän vanhemmille ehkä sitten iltatuoksuna. En myöskään usko, että ainakaan suurin osa varttuneemmista ladyistä haluaisi tuoksua karkkipussilta. 

Eli tässä siis tuoksu nuorelle naiselle, joka pitää erittäin makeista tuoksuista mutta kuitenkin pienellä twistillä (: Varoitan kuitenkin, että tässä on myös hivenen pistävyyttä, mistä saattaa herkimmille nenuille tulla hieman paha olo. Kehotan siis ehdottomasti testaamaan tämän ennen ostopäätöstä! Hintakategoriassa tämä menee sinne keskiluokkaan eli noin neljä kymppiä tästä saa pulittaa, ellei sitten alesta löydä.

Oikein ihanaa illanjatkoa (:

You May Also Like

4 kommenttia

 1. Mulla on noi kaikki kolme ja olen tykännyt silleen keskiverron edestä. ;-) Itse miellän ne aika iltatuoksuiksi ja ihan menevät näin vähän vanhemmallakin akalla. Minä nyt käytän toki muutenkin ihan mitä vaan tuoksuja jos niistä tykkään. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mustakin tää menee kyllä sinne keskiverto-kategoriaan, ei nyt mikään lemppari mutta ihan kiva (: Ne kaksi muutakin olisi kyllä ihan kiva omistaa. Ja kyllä ehdottomasti kaikkien pitäisi voida käyttää sellaisia tuoksuja kuin tahtoo vaikka vielä ysikymppisenä. Itse ainakin varmasti tuoksun varmasti karkilta vielä eläkeiässäkin :D

   Poista
 2. Mä tyksin kyllä Escadan tuoksuista, tyttömäiset hömpänpömppäpurkkatuoksut on mun mielestä hyviä :D Tätä en kyllä oo päässyt nuuskuttelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin kyllä tykkään, mutta jotenkin jotkut noista kesätuoksuista tökkii pahasti kun oon niin kyllästynyt :D Esim mulla on uusittu versio Island Kissistä ja yök, tuntuu etten voi enää sietää sitä mangonhajua. Mut esim. Escadan Magnetism on myös tosi ihana ;)

   Poista