Isadora Twist-up Eye Gloss - Oyster & Brown Sugar

by - 18.9.14

Isadora julkaisi muistaakseni viime joulun kausikokoelmassa ensimmäiset Twist-Up Eye Glossinsa, eli kimaltavat voidemaiset luomivärikynät. Ensimmäiset sävyt olivat juurikin Oyster ja Brown Sugar, jotka itse ostin alelaarista vasta tänä kesänä. Nykyäänhän näitä on vaikka mitä värejä, mutta ajattelin kertoa teille kokemuksistani näiden kahden sävyn pohjalta.


Idea näissä on olla yksinkertaisesti helpossa kynämuodossa tarjottava voidemainen luomiväri. Toisin kuin huulikynissä, näiden muoto on luomelle helpompi tasaisen pyöreähkö ja kärjen pinta-ala on onneksi ihan hyvänkokoinen, ettei tarvitse nyhrätä turkasen pitkään. Ota siis kynä kätöseen, hinkkaa väriä luomelle (tai voihan sen sormellakin levittää) ja häivytä. Tadaa! Siinä pitäisi olla sitten valmis silmämeikki. Tuotteiden nimessä mainitaan myös sana 'highlighter', mikä tässä tapauksessa tarkoittaa sävyn läpikuultavuutta, nämä kun eivät tarjoa missään tapauksessa ihan täyspeittävää lopputulosta.


Sävy numero 1 on nimeltään Oyster ja se on todella kimalteleva tummahko hopeanharmaa, joka vivahtelee iholla myös vaaleanpunaiseen. Mielenkiintoinen väri! Olen tehnyt molemmilla sävyillä meikit ja voi pojat, tätä Oysteria en voi valitettavasti kehua kauniista sävystä huolimatta. Levitin luomiväriä luomelle suoraan hylsystä, mutta häivytys tuntui jotenkin hankalalle ja vaikka lähes juoksin ottamaan kuvat, ehti väri siinä ajassa jo pakkaantua luomivakoon, kuten kuvasta näkyy. Yritin antaa tälle myös hieman kuivumis/asettumisaikaa olemalla räpäyttämättä silmiä, mutta minusta yli viiden minuutin odottelu on jo hieman epäinhimillistä, joten luovutin -> vakoon meni. Tämä ei siis missään vaiheessa kuivu tai asetu siten, että massa ei lähtisi luomella liikkelle. Buuu. Käsiswatchinkin pystyin hinkkaamaan ihan olemattomiin. Ei tästä oikein pohjustajaksikaan ole, sillä myös päälle laitettu puuterimainen luomiväri lähtee äkkiä tämän mukana liikkumaan myös. Mitä ihmettä tällä sitten oikein tekee?

Pelkkä Oyster
Valmis silmämeikki hopeanvärisen puuteriluomivärin kanssa

Metallisen kimalteleva Brown Sugar taas oli hieman eri maata. Tämän sain levitettyä ja häivytettyä jo hitusen paremmin, eikä väri ollut luomivaossa kuvaushetkellä. Itse asiassa sävy kesti niin hyvin, etten laittanut tämän päälle mitään lähtiessäni ulos! Noh joo, valmiin meikin kuvasta näkyy, että onhan tuo nyt vähän pakkautunut vakoon, mutta ei se livenä noin pahalta näyttänyt :D Kauppareissulta kotiin palatessa vakoontuminen oli kuitenkin tosi selkeää, eli ei tästä miksikään koko yön meikiksi ole. Tämäkään ei siis asetu luomelle pysyväksi kerrokseksi, mutta on kuitenkin koostumukseltaan vähän "tiiviimpää" kuin Oyster, minkä takia se kesti about 10 minuuttia pidempään hyvänä. Pohjustajana en ole tätä testannut.

Pelkkä Brown Sugar

Valmis meikki rajauksen ja ripsivärin kera

Lopputulemana on sanottava, että voidemaisiksi luomiväreiksi nämä ovat ainakin minun roikkuvilla luomillani täysiä susia. Voidemaisen luomivärin kuuluisi kuivua/asettua/kovettua (miten nyt ikinä haluaa sen sanoa) iholle siten, ettei sitä voi enää hinkata pois. Näissä sitä ominaisuutta ei ole, tai ainakaan se ei tapahdu inhimillisessä ajassa, joten värit rullautuvat. Sävyissä on myös laatueroja: "höttöisempi", läpikuultavampi ja glitterisempi Oyster ei kestänyt luomella edes puolta minuuttia tasaisena, kun taas Brown Sugar taisteli urhoollisesti ainakin hetken. Pohjustajiksikaan näistä ei oikein ole, sillä lyhentävät puuterimaisen meikin kestoa. En siis oikeasti yhtään tiedä, mitä näillä tekisin :D Onhan nämä supernättejä, mutta aika hyödyttömiä. Kulmaluun korostusväriksi näitä pohdin, mutta ainakin Brown Sugar on turhan tumma siihen hommaan. Joo. Lisää testailua, ehkä näillekkin oma paikkansa löytyy. Ehkä.

Näitä Twist-Up Eye Glosseja löytyy näköjään ainakin pretty.fistä, Sokoksen verkkokaupasta sekä Nellyltä ja hintaa näyttää olevan 11-15 euroa. En kyllä silti voi parhaalla tahdollanikaan suositella näitä tuolla hinnalla kenellekkään, valitan.

Ihanaa loppuiltaa (:

You May Also Like

3 kommenttia

 1. Mie niin ymmärrän tän sun tuskan! Mullakin on erittäin raskaat luomet, ja *erityisesti* just voidemaiset luomivärit on hankalia. Poikkeuksia ovat Pixin Lid last shadow-kynät, jotka pysyy mulla ihan sikahyvin - tosin pohjustajan kanssa nekin. Suosittelen kokkaamaan jos et oo jo 😊.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jepjep :D Ei ole raskas- ja rasvoittuvaluomisella helppoa näiden voidemaisten kanssa! Pohjustaja mulla on oltava luomivärien kanssa aina, muuten lähtee puuterimaisetkin liikkelle (: Jenkkiskenessä olen nähnyt paljon hyviä, oikein kunnolla paikalleen jämähtäviä värejä, mutta näköjään tänne Suomeen ei oikein sellaisia ole saatu ): Noista Pixeistä en ole kuullutkaan, pitääpä laittaa muistiin! (:

   Poista
 2. Lol mikä autocorrect! *koklaamaan

  VastaaPoista