Tuoksuprojektia pukkaa

by - 5.10.13

Otin tässä itselleni illaksi kivan pienen tuoksuprojektin, ettei varmasti tule tylsää. Tarkoituksena oli siis järjestellä tällä hetkellä melko sekainen tuoksukaappi niin, että kesätuoksut jäisivät hankalimmin kaiveltavalle ylähyllylle ja syystuoksut taas helpoimmalle paikalle alahyllyn etuosaan. Koko höskässä meni 'vain' noin tunti ja nyt meikäläisen päätäkin särkee... Ei tuoksuista johtuen kuitenkaan! Ajattelin ihan teidän iloksi ottaa parit kuvat, kun olen itseäni tuoksufriikkinä mainostellut, että kyllä, on se Ine oikeasti ihan vinksahtanut! Olen kokoelmani kyllä kerran offtopicina esitellyt kynsiblogin puolella, mutta onhan se vajaassa vuodessa pikkuisen siitä kasvanut... Osa pulloparoista on ilman laatikkoa mutta ne on ostettu joko a) ennen tuoksuharrastukseni alkua, jolloin heitin kaikki laatikot pois, b) kirppikseltä laatikottomana tai c) jossakin erikoispakkauksessa.


Tässäpä siis alkutilanne, tuoksuja sekaisin ylä- ja alahyllyillä ja varsinkin tuolta ylähyllyn takaosista on erittäin ikävää kaivella pulloja. Ylähyllyllä vasemmalla miehen tuoksut. Seuraavaksi vähän väliaikakuvia, napsittu sitä mukaa kun olen kokoelmaani sängylle latonut...Ja lopuksi vielä kokoelma sängyllä koko komeudessaan!


Arvaan mitä jokunen teistä saattaa ajatella:

*Rahaa on näihin palanut paaaaaaljon vähemmän kuin saattaisi luulla. Todella ison osan olen ostanut kirppiksiltä ihan muutamalla eurolla ja sitä suuremman osan alennusmyynneistä halvalla. Vain ihan muutama on täydellä hinnalla varta vasten hankittu.
*Laadukas tuoksu säilyy oikein säilytettynä vuosikausia. Tuoksua kuuluu säilyttää pimeässä ja kuivassa paikassa suojattuna lämpötilanvaihteluilta, mieluiten vielä omassa laatikossaan. Suomeksi sanottuna kylppärin kaappi ja kauneuspöytä on aika no-no säilytykseen. Ensimmäisessä tuoksun turmelee kosteus ja lämpötilanvaihtelut, jälkimmäisessä valo. En ollenkaan pelkää tuoksujeni puolesta eikä minulta ole mennyt yksikään tuoksu vielä pilalle, vaikka ainakin pari on jo lähemmäs kymmentä vuotta vanhoja. Vaniljaa sisältävät tuoksut saattavat vanhetessaan hieman kellastua, mutta sitä ei tarvitse säikähtää. Kyllä tuoksusta vaan haistaa kun se on pilalla.
*Mies sietää tuoksuharrastustani :D Ostelee silloin tällöin pulloja itselleenkin. Tykkää vain kun tuoksun hyvältä.
*Joo-o, kohta loppuu tila. En yhtään tiedä mihin kokoelmaani laajentaisin.
*Näiden lisäksi on vielä pienen rasian verran näytteitä ja minipulloja

Näin :D Älkää kivittäkö!

You May Also Like

2 kommenttia

  1. Oho muutama tuoksu ei lopu ihan heti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha no ei :D Näistä jää vielä lapsenlapsille perinnöksi (tai sit ei).

      Poista