Urban Decay Afterdark Palette

by - 4.5.17

Moikkamoi ja kivaa torstaita! Ihan heti alkuun täytyy pahoitella, koska en ole ihan varma, onko tämän päivän tuotetta enää myynnissä. Halusin joka tapauksessa tästä kirjoittaa vielä jos jossain muutama paletti luurailee! Kyseessä Urban Decayn viimeisin limited edition -paletti Afterdark, teemana yllätys yllätys yöelämä.


Näin Afterdarkin ulkomaisissa meikkijulkaisuissa jo ajat sitten ja kirosin, kun ei tätä varmaan Suomeen tule kuitenkaan ja ulkomaisissa verkkokaupoissakin UD:n saatavuus näissä erikoisjutuissa ainakin on vähän heikko. Noh, paletti kyllä tuli, mutta hävisi Sokoksen verkkokaupasta lähes saman tien. Onneksi ihana Taika diilasi tämän meikäläiselle, olisi muuten jäänyt saamatta. Myymälöissä näiden saatavuus ilmeisesti oli kuitenkin vähän nettikauppaa parempi.


Afterdark on ainakin periaatteeltaan täysin samanlainen, kuin kuuluisa Electric-paletti. Sanotaanko, että tämä on Electricin tuhmempi isosisko: ihan yhtä värikäs, mutta kuitenkin salaperäisempi. Electric ei ollut seinäruusuille eikä kyllä ole tämäkään, neutraalit on ihan hakusessa. Toisaalta, Afterdark ei missään nimessä olekkaan mikään arkipaletti, näkisin tämän nimensä mukaisesti enemmän juhla- ja bilemeikeissä.

Ylärivi
Alarivi

Ulkoasultaan Afterdark on kyllä myös melkoinen tapaus! Pahvipakkaus on holografinen, mutta itse paletti on kuin öljyläiskä peilipintoineen ja muuttuvine sävyineen. En edes yrittänyt vangita tätä kuviin, kamera ei yksinkertaisesti kestänyt. Paletti sisältää kymmenen isohkoa luomivärinappia sekä ihan käyttökelpoisen siveltimen, jossa toinen pää sopii pikkutarkkaan näperrykseen ja toinen pää taas pakkaa väriä liikkuvalle luomelle. Kaikki sävyt ovat hohtavia ja mukana on lämpimiä auringonnousun värejä sekä mystisempiä yön kuningatar -tyyppisiä nappeja.


Tein tottakai tällä useamman meikinkin. Täytyy kyllä sanoa, etten ollut ihan tyytyväinen sävyjen toimivuuteen luomilla. Näyttää tosi ihanalta paletissa ja kuten swatcheista näkyy, sävyt on tosi pigmenttisiä, mutta jostain syystä ainakin minun luomella osa sävyistä vaan jotenkin katosi? Varsinkin alarivin sävyt jäivät aika pitkälti pettymyksiksi. Ylärivissä oli taas sitten vähän laadukkaampaa tavaraa. Ja joo, käytän kaksoispohjustusta eli luomivärinpohjustajaa ja voidemaista luomiväriä aina, joten ei kyse ole siitäkään.


Ihan rehellisesti sanottuna paletti on tosi ihanan näköinen, värit vaikuttaa aivan täydelliseltä mutta jotenkin tämä ei vaan toimi, ainakaan minulla. Saahan tällä joo ihan ok meikkejä, mutta esimerkiksi Colourpopin luomivärit pesee kyllä nämä aika helposti. Yleensä olen kyllä UD:n luomiväreistä tykännyt, en tiedä onko limited edition -statuksella mitään tekemistä asian kanssa.


Joopajoo. Paletti on edelleen "tilapäisesti loppu" Sokoksen verkkokaupasta, myymäläsaatavuuttakaan ei näe. Saattaahan näitä pari palettia vielä jossain lojua tai ulkomailta löytyä, mutta ihan täydellä sydämellä en voi Afterdarkia suositella. Sanottakoon kuitenkin, että moni muu on kyllä saanut paletista iloa irti, joten en missään nimessä halua kokonaan tätä lytätä. Joka tapauksessa ei yltänyt suosikkieni joukkoon ja hintaansa nähden (n. 50e) pieni pettymys.

Oikein kivaa illanjatkoa!

You May Also Like

6 kommenttia

 1. Värit on kyllä upeat ja räväkät. Tykkään tuosta alarivin vihertävän turkoosista sävystä erityisesti. Aika kova hinta tosiaankin, jos ei toimi. Kyllä tuohon hintaan pitäisi laatu olla sen mukaista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Tämähän näyttää tosi hyvältä swatchkuvissa ja värit on suorastaan herkulliset. En tiedä mikä sitten luomella menee pieleen :( Höh.

   Poista
 2. Upeat ja räväkät sävyt tässä paletissa. Tosi kaunis kulta-oranssi meikki. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ^^ Kyllähän nuo sävyt näyttää kuvissa aivan ihanalta!

   Poista