Pantone Color of the Year: Radiant Orchid

by - 29.8.14

Hahaa, olempas asiani kanssa todella myöhässä, mutta kun vielä tätä vuotta eletään niin antaa palaa vaan :D Kaikkihan toki tietävät, että värifirma Pantone valitsee perinteisesti jokaiselle vuodelle vuoden värin ja tänä vuonna se sattuu olemaan radiant orchid, eli suomennettuna kutakuinkin säteilevä orkidea. Sain tästä inspiksen eräänä yönä ja kaivoinkin kosmetiikkajemmoistani kaikki tätä vuoden väriä mukailevat meikkituotteet. Kuten arvata saattaa, niitä ei ihan kauheasti kasvomeikkipuolelta löytynyt, mutta silmiin ja huuliin kyllä!

Kuva: www.pantone.com

Jos minulta kysytään, radiant orchid on kirkas punavioletti, joka menee aika vahvastikkin pinkkiin. Monien näiden sävyjen nimenä on jotain fuksiaa ja jouduin itsekkin miettimään välillä, onko tämä sävy nyt lila vai pinkki :D Ja minusta se on aika vahva indikaattori sille, että kyseinen sävy on nimenomaan radiant orchid. Toki jokaisella on aiheesta varmasti oma näkemyksensä eikä minun ole sataprosenttisen oikea.



No mitä sieltä kokoelmasta sitten löytyi? Aloitetaan luomiväreistä. Ehkä paras löytö oli vanhasta Flormarin nelikosta bongaamani HYVIN kirkas sävy. Ko. paletti on vähän köyhän miehen UD Electric ja napissa riittää pigmenttiä niin maan hitosti. Tällä paletilla olen myös tekaissut esimerkkimeikin, joka meni hitusen fantasian puolelle, mutta olkoon. Pari muuta maininnan arvoista sävyä ovat toukokuisessa Essencen Viva Brasil -kokoelmassa ollut Ka-ka-karnival -mono, joka ehkä vähän flirttailee radiant orchidin violetin puolen kanssa enemmän kuin pinkin. Samaa tyyliä edustaa myös Markswinin halpiskukkapaletista löytynyt violetin sävy, joka on kuitenkin aika huonopigmenttinen ja jää vähän haaleaksi.


Yhtään huulipunaa ei sattunut löytymään (mikä puute! äkkiä ostoksille...), mutta kolme kiiltoa kylläkin ja valitettavasti kaikki ovat omasta mielestäni aika susia :D Vaan oikean sävyisiä! Ensimmäisenä on Flormarin Supershine-sarjan kiilto nro 112. Tämä on siis niitä, joita myytiin jokin aika sitten Anttiloissa ja sittareissa ja joka on vähän tummempaa sorttia. Tätä olen käyttänyt myös esimerkkimeikissä. Aivan surkea tuote! Häviää tunnissa huulilta ja kuten kuvista näkyy, menee heti juonteisiin. Ei ihme ettei nämä oikein myyneet. Toinen huulikiilto on sitten Essencen Aquatix-kokoelman Under Water Love ja tämän olen arvostellut täällä. Kolmas kiilto on aika vanhaa tuotantoa, sittarista ostettu La Femme Beautyn rollerball, joka haisee voimakkaalle ja on todellisuudessa ihan väritön. Melkoinen löytö siis.


MSCHIC Fuksia, Rimmel Purple Shock, Flormar 112, Essence Under Water Love sekä La Femme Beauty Grape

Ja lopuksi vielä pari meikkikynää! Rimmelin vanha Exaggerate-silmämeikkikynä sävyssä Purple Shock on aika päheä ja aivan taatusti radiant orchid (: Tätäkin olen jo blogissa vilauttanut. Lisäksi kokoelmastani löytyi vielä MSCHICin huultenrajauskynä sävyssä Fuksia, joka on tullut viime vuonna Livboxista. Käytin tätä tuossa esimerkkimeikissä myös, mutta oli ehkä vähän turhan tumma tuolle kiillolle sitten kuitenkin. Vaan tulipahan näytettyä sekin sitten tositoimissa!



Ja tässäpä tosiaan sitten virallinen radiant orchid -meikki. Kuten mainitsin, vähän fantasian puolelle mentiin ja huulten kanssa oli vähän ongelmia, mutta muuten ihan okei! Kertauksen vuoksi mainittakoon toki vielä, että silmät on tehty tuolla Flormarin nelikolla käyttäen kupariruskeaa sisänurkassa, lilaa liikkuvalla luomella ja aivan ulkoreunassa, turkoosia ulkonurkassa ja luomivaossa ja siihen päälle lisätty tuota vihreää plus rajaukset Rimmelin Purple Shockilla. Huulissa Flormarin Supershine nro 112 ja rajattu MSCHICin Fuksialla.


Bonuksena vielä pari teemaan sopivaa korua, nimittäin tuo Micmacista ostettu lutuinen mustikkacupcakekaulakoru ja aivan TÄYDELLISET radiant orchidin perikuvakorvikset! Tuosta ei oikeasti radiant orchid paljon parane, voisin melkein lähettää nuo Pantonelle mallikappaleiksi :D

Tämä vuoden väri -innostus tuntuu aina olevan kovimmillaan alkuvuodesta, mutta miksikäs ei näin loppupuoliskollakin voisi vielä vuoden väriä tunnustaa (: Minusta se on ainakin ihan hauska perinne ja luulen, että tulen kiinnittämään asiaan enemmän huomiota tulevaisuudessa mm. vaatetuksen suhteen. Minusta vaan tälläiset teemat on niin kivoja! Jännittää oikein, että mikähän se väri mahtaa ensi vuonna olla... Jos siellä ruudun takana on joku toinen radiant orchidista inspiroitunut, saa ilmoittautua! En kai sentään ole ainut?

Mitä hauskinta iltaa ja Joen yötä kaikille!

You May Also Like

2 kommenttia

  1. Onpas kiva postaus! :-)
    Itse arvostelin eilen blogissani meikkisiveltimiä, ehkä suakin kiinnostais tsekata? ;-)

    http://fashion-teaparty.blogspot.fi/2014/08/tuotearvostelu-real-techniques.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia (: Ja tottakai kiinnostaa! Menenkin heti tutkimaan asiaa :D

      Poista