Huulirasvahulluutta

by - 23.8.14

Tänä syksynä trendikkäin huulituote on ihan selkeästi riemunkiljava huulirasva. Koko kesän on hehkutettu vastikään Suomeen rantautuneita Maybellinen Baby Lipsejä ja sillä aikaa myös Rimmel on kaikessa hiljaisuudessa työntänyt markkinoille omat vastineensa vauvahuulille. Joku ehkä saattaa muistaakkin, miten kovasti olen vastustanut sävyttäviä huulirasvoja enkä ole oikein ymmärtänyt niiden päälle hiukkaakaan, mutta näitä tulokkaita tutkiessani kappas vaan, mieli onkin muuttunut :D Hyvä minä! Nyt olen onnellinen kahden Baby Lipsin ja kahden Keep Calm and jotakin -rasvan omistaja ja aion kertoa kokemuksistani näiden kanssa vähän teillekkin.



Meinasin ensin jättää koko trendihumputuksen väliin ajatellen, että joo, eipä ole sävytetyt huulirasvat minua varten. Sain kuitenkin blogiin hyvän vinkin, että Baby Lipsien pinkki versio Pink Punch saattaisi olla jopa minuakin miellyttävä tuote, sillä pigmenttiä olisi runsaasti. Katselin parit swatchit netistä ja seuraavalla kauppareissulla lähti PP sitten testaukseen. Sitä seurasi muutama testikappale lisää, Rimmelin sarjasta sävyt Berry Blush ja Violet Blush sekä vauvahuulien sävytön Mint Fresh -versio.



Eipä näissä huulirasvoissa ole oikein mitään uutta ja ihmeellistä, paitsi värikkäät poptaidemaiset pakkaukset ja hillitön markkinointi. Baby Lipsejä on kuusi erilaista, joista kolme värillistä (nude, punainen ja tämä pinkki) sekä kolme väritöntä (Hydrate, Mint Fresh sekä Intense Care). Rimmelillä taas on viisi, joista yksi väritön ja loput sävytettyjä (omistamieni lisäksi löytyy vaaleanpunainen ja roosa). Kaikkien hinta taitaa olla sen hitusen alle neljä euroa ja löytyy lähes joka marketista.

Pink Punch, Berry Blush ja Violet Blush

No mitäs yhteistä ja mitä eroavaisuuksia näillä on? Ensinäkin, Baby Lipseissä on ihanat tuoksut. Pink Punch tuoksuu iiiihanan hedelmäiseltä (ananas?) ja Mint Fresh yrttisen minttuisalta, kun taas Keep Calmeissa on kylläkin makea, mutta vähän muovimainen haju. Baby Lipsit ovat tasapäisiä, kun taas Keep Calmit on tehty huulipunan muotoon, mistä tykkään enemmän, on nimittäin helpompi levittää tarkasti. Rimmelin versioilla on myös jämäkämpi pakkaus. Käytössä vauvahuulet kyllä vievät voiton kosteutuksessa, sillä jollei huulia hiero yhteen tasaisin väliajoin, nuo Keep Calmit vähän jähmettyvät kuivantuntuiseksi kerrokseksi.

Pink Punch

Berry Blush

Violet Blush

Sävyinähän näissä ei nyt ihan hirveästi ole eroa ainakaan voimakkuudessa. Pink Punch on todella kylmä karkkipinkki, mutta pigmenttiä tässä on vähemmän kuin swatchkuvat antoivat ymmärtää, ainakin siis minun huulillani. Berry Blush taas näyttää todella kirkkaalta fuksialta, mutta on itseasiassa kolmikosta kaikkein luonnollisimman näköinen. Violet Blushiin petyin kyllä, sillä violetista väristä ei kauheasti näy mitään huulilla, höh. Ja minä kun niin luulin saavani siistit lilahuulet! Ilmeisesti lila väri pelottaa suomalaisia sen verran, että monessa ständissä jäljellä on ollut jäljellä enää vaan noita violetteja :D Turha pelätä, ei tuolla mitään shokkipusuttimia saa! Molempien merkkien jäljellejääneet sävyt olen swatchaillut kädelle kaupassa ja pakko on sanoa, että ainakin Rimmelillä sekä pinkin että roosan pigmentit ovat tosi heikkoja, lähes olemattomia. Baby Lipsien nudessa/persikassa on vähän sama vika, mutta punaisen saatan vielä jossain vaiheessa ostaakkin, siitä sentään jäi vähän väriä kädelle.


Rimmelin kirkasta perushuulivoidetta en ole sarjasta testannut, mutta Baby Lipseistä oli pakko ottaa tämä mielenkiintoinen mintturasva ihan arkikäyttöön. Siis oikeasti, minttuhuulirasva? Tykkään! Olen käyttänyt tätä nyt muutamia päiviä ihan jatkuvasti ja hyvältä tuntuu. Rasva tuoksuu mintun lisäksi vähän vihreältä (luin jostain että tässä olisi myös basilikaa?) ja liukuu pehmeästi huulille. Kuten arvata saattaa, tässä on mukana myös pieni kihelmöivä ja viilentävä "piparminttuefekti", josta kaikki eivät varmastikkaan tykkää mutta itse kylläkin, häviää kuitenkin pian huulilta. Valitettavasti rasvaa saa lisätä aika usein, eli kosteutustehot ovat itselleni vähän turhan pienet, mutta menettelee. Voisin ostaa uudelleenkin.

Pink Punch alkuperäispakkauksessaan

Kuten alussa sanoin, eihän näissä nyt mitään kauhean ihmeellistä ole. Jos tykkää sävyttävistä huulirasvoista niin tässä on kyllä monta kivaa sävyvaihtoehtoa. Jenkkilässähän noista Baby Lipseistä on myös ties mitä erikoiskokoelmia sun muita, ihan jännityksellä odotan, kasvaako tuoteperhe myös Suomessa vielä joskus. Eipä näistä nyt mitään kauhean huonoa sanottavaa ole, aika peruskamaa, mutta kyllähän nuo pirteät värit ja tuoksut vaan syksyllä piristävät kummasti (: Eikun vaan kokeilemaan, jos yhtään kiinnostaa! Itse olen alkanut käyttää noita ihan huulimeikkinä ja kiinnostuin myös muista, kenties halvemmistakin sävyttävistä vaihtoehdoista. Hyvästi sävyhuulirasva-arkailut!

Oikein kivaa myöhäistä lauantai-iltaa :D

You May Also Like

2 kommenttia

  1. Sävytettyjä huulivoiteita tosiaan on vähän joka merkillä, ja jos oikein jotakin voin suositella, niin Kikon Kiss Balm on sellainen kunnon voide kunnon sävyllä. Toimii hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Täytyy katsella jos joskus tulee vastaan (: Kunnon pigmentit on aina hakusessa.

      Poista