Yves Saint Laurent Black Opium

by - 27.10.14

Haa, tässäpä teille postaus syksyn varmasti kohutuimmasta ja kehutuimmasta uutuustuoksusta! Vaikka tuoksufriikiksi itseni laskenkin, ei blogissa ole kauheasti tuoksupostauksia nähty. Miksikö? Koska minusta tuoksu vaan on semmoinen juttu, että vaikka kuinka täällä tekisin esittelyä sanoin, kyllä se on kuitenkin ihan itse käytävä haistelemassa ja kokemassa. Mutta ehkä yritän nyt skarpata tässä omaa sydäntäni lähellä olevassa kategoriassa ja tuottaa enemmän myös tuoksupostauksia. Mutta eikun vaan analysoimaan tätä tummaa kaunotarta, Yves Saint Laurentin Black Opiumia!


Black Opiumista ei voi puhua mainitsematta sarjan alkuperäistä tuoksua, legendaarista Opiumia. Kyseinen maustetuoksujen kuningatar luotiin 70-luvulla ja on siitä asti ollut monien suosikki (ja inhokki), jopa siinä määrin, että Opium-sarjassa tuoksuja on ainakin Fragrantican tietokannassa tällä hetkellä 22 kappaletta ja siinä oli vasta naisten versiot. Kyseessä on siis varsinainen tuoksuklassikko isolla K:lla. Opium tosin uudistettiin vuonna 2009, joten tänä päivänä kaupassa myytävät versiot eivät enää vastaa alkuperäistä ja keräilijöiden keskuudessa vintage-Opiumit ovat haluttua tavaraa.

Black Opium luotiin täksi syksyksi edustamaan YSL:n mystisempää ja rockimpaa puolta. Ja noh, onhan tämä nyt aika rock: pakkauksesta löytyy kiiltävää hopeista pintaa mattamustan lisäksi ja YSL:n logo on toteutettu hopeaglitterillä. Minusta tämä ainakin kertoo siitä, että tällä on pyritty vetämään puoleensa nuorempaa käyttäjäkuntaa kuin alkuperäisellä Opiumilla. Olen toki sitä mieltä, että kuka tahansa saa minun puolestani käyttää millaista tuoksua tahansa, mutta jotenkin vaan tuntuu hassulta kuvitella tämä rosoglitterpintainen, mystisen näköinen pullo jonkun vanhemman hienostorouvan kauneuspöydällä. Miellän siis ainakin itse tämän ehdottomasti eniten nuorten aikuisten tuoksuksi, sitä nuoremmalle väelle tämä on ehdottomasti liian tuju ja seksikäs.

YSL:n mainoskampanjaa

No mitäs tämä seksikkäiden nuorten naisten tuoksu sitten oikein sisältää? Minusta on vähän turha luetella mitään alku- sydän- ja pohjatuoksujen nuotteja listana, sillä omasta mielestäni se ei loppuen lopuksi kerro tuoksusta paljon mitään, antaa vain hieman viitettä että minkälaista tavaraa sitä on vastassa. Mutta koska joku niitä listoja saattaa arvostaa, tässä on:

Alkutuoksu: pinkki pippuri, appelsiininkukka, päärynä
Sydäntuoksu: kahvi, jasmiini
Pohjatuoksu: vanilja, patsuli, setripuu

Itse ainakin rakastan omissa tuoksuissani juuri kahvia, vaniljaa ja patsulia, joten menisin toki jo tuon pelkän nuottilistan perusteella tätä kauppaan haistelemaan :D Mutta kuten tuosta voi päätellä, aika mausteinen tuoksu on kyseessä. Hauskaa sinänsä, että tälle on annettu nimi Opium-sarjasta, vaikka alkuperäisen Opiumin kanssa yhteisiä nuotteja on vain vanilja, patsuli ja jasmiini, jotka ovat muutenkin todella yleisiä, ainakin nykyään.


Nuottilistat sikseen, luotan itse enemmän Fragrantican tuoksuharrastajien nenuihin ja nenut sanovat, että tässä tuoksussa voimakkaimmin ovat esillä vanilja, kahvi ja jasmiini. Ja minusta tämä on aivan loistava kuvaus! Kun suihkautan tätä iholle, en tosiaankaan haista paljonkaan appelsiinikukan tai päärynän raikkautta, vaan lähes välittömästi nenuun iskee herkullinen vaniljaisen kahvin tuoksu. Tumma, seksikäs ja mystinen. Tarkemmin haistelemalla erotan myös setrin ja jasmiinin, mutta kaikki muu tuntuu jäävän tuon kahvintuoksun alle. Sanoisin siis, että omaan nenuuni se on Black Opiumin hallitsevin nuotti.


Kuten aiemmin sanoin, minusta kuka tahansa saa käyttää ihan sitä tuoksua, mistä nyt itse sattuu tykkäämään, mutta erityisesti kohdistaisin tämän vähän hienommaksi iltatuoksuksi pari- ja kolmekymppisille leideille. Minusta tässä on sen verran hienostuneisuutta, etten mihinkään perusbaari-iltaan tätä laittaisi, vaan enemmänkin tuoksun yleinen tunnelma on sellainen ravintolailta miehen kanssa -tyyppinen. Miehet muuten käyvät tähän tuoksuun aika kuumina, mitä nyt olen mielipiteitä kuunnellut :D Joten ihan ehdottomasti treffi-iltatuoksu! 

Semmoinen on siis tämä YSL:n uusin tuotos (: Itsehän toki rakastan tätä (enkä vähiten siksi, että se on lahja mieheltäni), sillä olen kaikkein eniten tummien tuoksujen ystävä. Täytyy huomauttaa, että vaikka tämä muuten onkin tumma ja mausteinen tuoksu, ei tuoksupilvi, sillage, ole kovin kummoinen! Tarkoittaa siis, ettei kenenkään pitäisi pyörtyä kun astut huoneeseen, vaan tuoksu leijuu vienosti ympärilläsi eikä karkaa kovin pitkälle. Myöskin kesto on aika keskinkertainen ja jopa yllättävänkin lyhyt tämäntyyppiselle parfyymille, vain muutamia tunteja. Joka tapauksessa minusta tämä on silti hintansa arvoinen, arvokkaan tuntuinen ja hyvin ihastuttava syystuoksu.

Black Opiumia myydään esimerkiksi Sokoksilla ja Stockmannilla ja 30ml pullolla hintaa oli muistaakseni 65 euroa, 50ml pullolla 85 euroa.

Oikein ihanaa illanjatkoa!

You May Also Like

4 kommenttia

 1. Mun täytyy kyllä päästä nuuskimaan tätä... Mäkin rakastan tuoksuja, mutta oon kanssa ihan hirveän huono bloggaamaan niistä :D En oikein osaa kirjoittaa niistä muuta, kun että tykkäänkö vai enkö. Mutta tää on kyllä tosi kiinnostava tuoksu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Suosittelen kyllä nuuskuttelemaan, et tule katumaan! Mustakin tuntui että mitä mä tästä nyt oikein osaan kirjottaa, varsinkin niinkun alussa sanoin, niin vaikea sitä on jotain tälläistä kuvata sanoin. Mutta kyllä sitä tekstiä vaan tuli ja tuli kun rupesi miettimään :D Että rohkeasti vaan yrittämään!

   Poista
 2. Pullo tässä tuoksussa on tosi upea! Itse tuoksu oli yllättävän lähellä La Vie Est Belleä eikä kauheasti muistuttanut muita tuoksuttelemiani Opiumeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta myös tuo pullo sopii tähän tuoksuun tosi hyvin (: Itse en niinkään La Vie Est Belleä ehkä haistanut, mutta omaan nenuuni muistuttaa aika paljon Loverdosea? :D Kumma juttu, sillä Loverdosessa se päälimmäinen nuotti on kuitenkin lakritsi eikä kahvi. Ja joo, niinkuin sanoin niin vähän hassua että tästä on tehty "opium" kun on niiiin erilainen muihin Opiumeihin verrattuna :D Mut liekkö sitten ollut markkinointitiimille helpompaa laittaa tälle tuttu nimi kylkeen kun kehittää täysin uutta konseptia.

   Poista