Urban Decay x Jean-Michel Basquiat (+viikon ostokset)

by - 16.7.17


Oikein aurinkoista sunnuntaita! Tänään puhutaan yhdestä viime kevään kohauttavimmista yhteistyökokoelmista, nimittäin Urban Decayn ja edesmenneen taiteilijan Jean-Michel Basquiatin sekoittautumisesta. Kokoelma ilmestyi kesäkuun alussa Suomeen ja voi pojat kun tätä odotettiin! On kasvopalettia, kirkkaita värejä ja tietysti limited edition -status, mitäpä sitä muuta tarvitaan?

Jean-Michel Basquiat ei minulle ole tuttu, en ole ollenkaan perillä taidemaailmasta eikä missään nimessä ole ominta alaani. Sen verran tässä on kuitenkin valjennut, että kyseessä oli taiteelliselta silmältään aika rouhea amerikkalainen herra, joka vaikutti 80-luvulla. Ilmeisesti yhteistyö on jonkin verran herättänyt kuumia tunteita, koska osa faneista ilmeisesti kokee että taiteilijan nimen ja elämäntyön käyttäminen tälläisessä yhteydessä on väärin. Ristiriitainen kokoelma siis kyseessä.

Joka tapauksessa itse valitsin kokoelmasta itselleni värikkäämmän luomiväripaletin nimeltään Tenant, Gallery-kasvopaletin ja limenvihreän/haponkeltaisen silmämeikkikynän sävyssä Post Punk. Kokoelmaan kuuluu lisäksi toinen luomiväripaletti vähän neutraalimpana, sininen ja tiilenpunainen silmämeikkikynä sekä kolme huulipunaa. Pakkausten ulkoasu on siis Basquatin käsialaa ja vaikken taiteesta mitään ymmärräkkään, ovathan nämä aika hauskoja!Tenant on täynnä kauniita sateenkaaren värejä ja veti minua kyllä aivan hurjasti puoleensa :) On pinkkiä, limenvihreää ja upeaa turkoosia ja näiden lisäksi vielä kasa muitakin yhteensopivia sävyjä. Ja tottakai mukana on myös kaksipuoleinen sivellin. Paletti on aivan erinomainen, on mattaa ja hohtavaa, vaalea ja musta sävy sekä erinomaisia kermaisen pigmenttisiä värinappeja. Tällä saa kyllä melkoiset värimeikit tehtyä! Minusta kuitenkin UD:n luomivärit ovat vähän kalkkisempia ja hankalampia häivyttää kuin esimerkiksi Colourpopin puuteriset luomivärinapit, mutta ei tämä missään nimessä huono ole. Sen verran on kuitenkin sanottava, että Neo eli lila on aivan surkea. Todella kova, ei meinaa tarttua luomelle ja aivan älyttömän tuskaa yrittää häivyttää. Pigmentti menee aivan likaisen mutaiseksi iholla ja pilaa koko meikin. En tiedä miksi tuo yksi on noin huono, mutta onhan se ikävää 40 euron paletissa.Kasvopaletti Gallery sisältää kaksi poskipunaa, korostussävyn ja aurinkopuuterin. Paletti on yllättävän pieni, mahtuu kämmeneen, mutta siinä on kuitenkin ihan mukavankokoinen peili jos matkustusmukavuutta ajattelee :) Poskipunasävyt ovat ihan kivoja, pinkki X-Rated on vähän heikompi voimakkuudeltaan kuin Noho, mutta ei huono silti. Now's The Time on aivan omaa luokkaansa, huikean hohtava! Kunnon Instagram-korostuksiin tarkoitettu. Aurinkopuuteri Jawbonesta en oikein välittänyt, vähän turhan oranssi, kova ja hankala häivyttää. Samaa vikaa siis kuin Neossa. Sääli.Hyvät neonväriset silmämeikkikynät on aina kiven alla, mutta Post Punk osui kyllä täydellisesti siihen rakoon :) Kermaisen pehmeä, levittyy erittäin hyvin liukuen iholla ja sävy on oikeasti pigmenttinen. Ehkä vähän kuitenkin sinne haponkeltaiseen menevä kuin limenvihreään. UD:n kynät ovat kyllä aina olleet erinomaisia ja niistä tykkäänkin enemmän kuin heidän puuterimaisista tuotteistaan. Tätä en voi kuin kehua, loistava meikinpiristäjä!

Esimerkkimeikkejä on tottakai tarjolla :) Ensimmäisessä meikissä on kasvot tehty Galleryllä, poskipunana X-Rated. Luomilla tottakai limenvihreää ja lilaa Tenant-paletista. Toinen meikki on taas sitten pelkästään varoittava esimerkki siitä miten tuo lilan sävy ei vaan toimi. Tuli aika pitkään äherrettyä tuon kanssa ja lopputulos on ikävän mutainen ja sävystä näkyy läpi. Arrrrgh.

Rakastan Urban Decayta, koska maailma tarvitsee vaan enemmän värejä ja rohkeita tyylejä, joihin UD on erikoistunut. Silti laatu herättää minussa ihan pieniä toiveita parempaan, varsinkin kun tuotteilla kuitenkin on hintaa. Monilla halvemmillakin merkeillä on aivan uskomattoman hyvälaatuisia tuotteita, joten luulisi onnistuvan. Tästä huolimatta tykkäsin kokoelman tuotteista ja varmasti saavat jatkossakin käyttöä. Kaikki nämä ovat muuten edelleen myynnissä Sokoksen verkkokaupassa ja ilmeisesti myös myyntipisteiltä edelleen löytyy. Hintaa luomiväripaleteilla on tosiaan sen n. 40e, kasvopaletilla n. 37e ja silmämeikkikynällä n. 20e.


Ja loppuun vielä tämän viikon ostokset eli viimeisin saapunut Colourpop-tilaus! Tämä sisältää heidän kesäuutuuksia: irtonappeja, ison magneettipaletin ja iiiiiiihanan korostuspuuteripaletin! <3 Näistä ehdottomasti myöhemmin, jos siellä päädyssä vielä jaksetaan Colourpopeista innostua.

Mahtia illanjatkoa <3

You May Also Like

2 kommenttia

  1. Miulla on se neutraali luomiväripaletti ja siinä oli kyllä kaikki sävyt todella hyviä :) Toki, ei tarjoa mitään väriloistoa, toisin kuin tämä toinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, no mutta molemmille on omat aikansa ja paikkansa :) Kiva kuulla että se oli vähän onnistuneempi sitten!

      Poista