Kesätuoksuni

by - 22.8.15

Heippa tyypit! Tänään vilautan teille osaa tuoksukokoelmastani, elikkäs kesätuoksut! Vähän myöhään, mutta parempi kuin ei milloinkaan :D Tätä pyydeltiin kovasti muiden kosmebloggaajien taholta, joten ajattelin että mikä ettei. Kesätuoksuja kokoelmassani on tällä hetkellä laskujeni mukaan 67. Raha-asioista huolestuneille sen verran infoa, että ostan tosiaan hyvin vähän tuoksuja normihinnalla, suurin osa on alelöytöjä, saatuja tai kirppikseltä haalittuja. Kaikki ovat käytössä, toki toisina kesinä joku tuoksu saattaa nousta ylitse muiden mutta pääasiassa aika tasaisesti kuluvat. Esimerkiksi tässä kuussa olen käyttänyt 17 eri tuoksua!

Tuoksut ei nyt ole missään erikoisessa järjestyksessä, yritin toki laittaa saman merkin tuoksut yhteen jne jne, joten katsotaan mitä tulee!


Aloitetaan klassikolla ja uutuudella, DKNY:n Delicious-sarjan tämän kevään uutuus, AIVAN IHANA Dreamsicle ja Be Delicious. Dreamsicle on niiiiin herkullinen jätskituoksu ja Be Delicious on se, joka aloitti kaiken. Taitaa olla muuten suositumpi jenkkilässä kuin Euroopassa, ovat kovasti tälläisten puhtaiden ja raikkaiden tuoksujen ystäviä. Tuoksuu siis omenalle ja kurkulle silleen superfreesillä tavalla.


Juicy Couturea, originaali Viva la Juicy ja Kicksin joulukalenterista tullut mini La Fleur -versiosta. Nämä eivät varmaan paljon esittelyä kaipaa, jokatytön lääke karkkihampaan kolotukseen. La Fleur on pikkaisen hienostuneempi ja raikkaampi.


No sitten sekalaisia, statuksettomia markettituoksuja! Lilakorkkinen sydänpullo Lost in Love on aivan tuntematonta merkkiä, Espritin Urban Nature on ihan kiva, Mizz Jazzin ja Bruno Bananin True Womanin olen teinivuosina saanut lahjaksi enolta, Salvador Dalin Lovely Kiss on hedelmäinen halpis ja Policen Blue Desire taas nimestään huolimatta hyvinkin vihreä tuoksu. Näistä lemppari on tuo True Woman, ei yhtään hassumpi!


Sitten rakkaat lemppari designer- elikkäs muotitalotuoksut kesäkaudella. Marc Jacobsin Dotiin rakastuin heti kun se julkaistiin, pullo on minusta aivan ihana ja tuoksu raikkaan vihreä. Originaali Thierry Muglerin Angel on lähellä sydäntäni, joten kesäversio Aqua Chic oli aivan must-have pari kesää sitten, saatu lahjaksi mieheltä. Jimmy Choon Exotic (aiempi versio, eri kuin tällä hetkellä kaupoissa oleva) on täydellisen seksikäs kesäinen iltatuoksu. Vaatii seurakseen stiletot ja pikkumekon.


Adidaksen tuoksuja olen joskus ostanut muistaakseni halvalla Tokmannilta. Käytin pari päivää sitten tuota Happy Gamea ja se olikin parempi kuin muistin! Raikas ja makea ja kesti lähes koko työpäivän. Olin ihan yllättynyt, näin sitä vaan tekee löytöjä omasta kokoelmasta. Ei kukaan olisi varmaan uskonut sitä Adidaksen tuoksuksi :D Floral Dream ja Natural Vitality ovat vähän vanhempia, ensimmäinen on nimensä mukaisesti kukkainen ja jälkimmäisessä taas tuoksuu vahvasti omena.


Escadoita minulla on häpeäkseni vain kaksi. Born in Paradisen kaikki varmasti tuntevatkin, herkullinen kookoksinen kesänami. Island Kissin (2011 vuoden versio) ostin synttärilahjaksi itselleni tuolloin 2011 ja nykyään en tykkää siitä YHTÄÄN. Yäk, mikä tahmaisen makea mangopommi. Käytän sen kuitenkin urheasti loppuun, koska enää vain puolet jäljellä :D Kyllähän se hellepäivänä menee.


Jennifer Lopezia löytyy kahden pullon voimin, Love & Light on aikamoinen patsulipläjäys, Deseo Forever taas geneerisen raikas, ei mitään mikä erottaisi miljoonista muista halvoista kesätuoksuista.


Armanin kesätuoksuja on myöskin kaksi, Armani Code Summer on perushyvä, naisellinen, vähän klassisempi tapaus ja Diamonds Summer taas sitten vähän hedelmäisempi ja leikkisämpi.


Randomeita yksinäisiä designer-tuoksuja. Calvin Kleinin CK Red for Her -jatkaa CK Onen perinnettä. Tätä tuli näytteenä Livboxista joskus aiemmin ja tykästyin, joten kiva oli löytää pullo alepöydästä. Vähän miehekäskin ehkä? Diorin Addict Eau Deliceä minulla on tänään, aika jännä ja vähän erikoinen tuoksu! Vahvasti puolukkainen eikä ihan hirveän makea kuitenkaan. Jälkiruokatuoksu aikuisempaan makuun. Burberry Sport for Women on ihan perusok, ei niin raikas kuin esimerkiksi Adidaksen tuoksut. Roberto Cavallin Aqcua taas on yksi lemppareista, löydetty myöskin alepöydästä. Oli ostoslistallani pitkän aikaa :) Patsulinen ja seksikäs vesituoksu sellaisillekkin, jotka eivät välttämättä vesituoksuista ihan kauheasti välitä (kuten minä).


Puman tuoksut ovat molemmat aika perusvahvaa markettikamaa, hedelmäisiä ja makeita. Näistä ei ihan hirveästi kotiin kerrottavaa.


Yves Rocherin randomtuoksuja ajalta, kun meilläkin oli Joensuussa YR:n liike... Retropical oli kesätuoksu muistaakseni vuosi pari sitten. Todella erikoinen ja superkesäinen, pääasiallisena nuottina hiekka! Jos tätä jostain sattuu vastaan kävelemään, niin nuuhkaiskaa ihmeessä. Monoi Eau Des Vahines oli tämän kevään ostoksia, vastasi aika pitkälti Guerlainin Terracotta-tuoksua. Agrumes en Fleurs on sitruunankukkatuoksu ja Flowerparty hyvin tyttömäinen ja makea. Söötti pullo!


Sitten satunnaisia julkkistuoksuja. Kylie Minoguen Pop Pink Sparkle on aika geneerinen, samoin kuin Sarah Jessica Parkerin NYC, joka tuoksuu hedelmäiselle. Nicki Minajin Pink Friday on yllättävän kiva ja tunnistettava ja Beyoncen Pulsesta tykkään aivan HULLUNA! Jos ette ole tätä haistaneet, niin käykääpä nuuhkaisemassa. Mukana mm. Curacao-drinkkiä, nom nom. Paris Hiltonin Passport South Beach on myös näitä kolmetoista tusinassa -hedelmäisiä kesätuoksuja, joita en ostaisi uudelleen.


Aivan satunnaisia tuoksuja tai ryhmäkuvista unohtuneita. Panos Emporion Goldflower on dupe Roberto Cavallin Eau de Parfumelle, hyvin seksikäs. Essencen Like an Unforgettable Kiss tuli samannimisessä kevätkokoelmassa ja onhan tuo nyt aika nuoreen makuun. H&M:n Capri Resort sai ainoana jäädä, kun tuoksuinnostuksen iskiessä heitin kaikki muut H&M:n tuoksuni pois. Mexx Fresh Woman on ihan mukava markettituoksuksi, Lacosten Love of Pink taas ei lukeudu lemppareihin, jotenkin pistävä. Elizabeth Ardenin Green Tea taas on klassikko, jonka olen saanut äidiltä aikoinaan lahjaksi suihkugeelin ja vartalovoiteen kera.


Nämä Tommy Hilfigerit olen löytänyt kirppikseltä, Tommy Girl Summer on aika kirpeä ja Summer Cologne taas niiiiiin tuberoosainen, että ihan oksettaa.

Oriflamen tuoksuja, nämä ovat kaikki second handia. Sensorian ja Puressence by Ecobeautyn olen löytänyt kirppikseltä, ensin mainittu on ilmankevyt vesituoksu ja jälkimmäinen taas aikas erikoinen vihertuoksu, ei todellakaan jokaisen mieleen. City Jungle taas on mukavan makea ja kookoksinen, sen olen saanut ystävättäreltä.


Jeanne Arthes, markettihalpiksien kuningatar. Boum Catch Me on taaaaas näitä mangoisia geneerisiä hedelmätuoksuja. Love Generation Sexy on saatu lahjana anopilta setissä, ei yhtään hassumpi, tyttömäinen puuterisen makea. Lover Blackberry taas tuoksuu aika pitkälti samalta kuin useimmat Jeanne Arthesin tuoksut, marjaisalta.


Dolce & Gabbanat, molemmat löydetty kirpparilta. Light Blue on klassikko joka kaikkien tulisi tietää ja L'Imperatrice ilmeisesti nyt jo lopetettu myskinen tuoksu muutaman vuoden takaa.


Aivan helkkaristi Yves Rocherin pikkupulloja, helppoja käyttää ja suurin osa todella kivojakin! Lemppareitani ananas-kookos ja aprikoosi.


So...? -tuoksuista tykkäsin aiemmin paljonkin, nykyään en enää ihan hirveästi. So...? Enticing on marjainen teinituoksu ja So...? Superstar sitten taas myskinen, hieman kasvaneempi tuoksu. Vähän erikoinenkin jopa.


Ja viimeisenä sekalainen sakki pakkauksettomia designer-tuoksuja. Salvatore Ferragamon Incanto Charms ja Ralph Laurenin Polo Sport Woman ovat kirppislöytöjä, Jean Paul Gaultierin Classique Summer 2013 versio taas yksi ehdottomia suosikkeja, puuterinen, seksikäs ja naisellinen ihan kuin originaalikin Classique, jonka myös kokoelmiini haluaisin.

No siinäpä ne! :D Loppuen lopuksi aika moni noista geneerisistä tuoksuista on sellaisia, joita en välttämättä kaipaisi jos häviäisivät ja joita en tule ostamaan uudelleen, mutta paljon on myös sellaisia helmiä, joista en taas koskaan luovu. Kuvista puuttui ilmeisesti Taylor Swiftin Wonderstruck, mutta senhän esittelin jo aiemmin ostospostauksessa.

Tätä tuoksusarjaa tulen jatkamaan sitten syystuoksuilla, kunhan alkavat olla ajankohtaisia :) Löytyykö teiltä samoja tuoksuja? Olitteko samaa vai eri mieltä niistä? Olisi mahtavaa kuulla teidän kesätuoksuajatuksia! Puuttuuko minulta kenties joku helmi? Anti tulla vaan kaikki!

You May Also Like

6 kommenttia

  1. Kiva kokoelma! Mitä muuten tarkoitat tässä yhteydessä sanalla geneerinen? Kopio?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset :) Hmm, en nyt välttämättä suoranaista kopiota mutta itse käytän geneeristä silloin, kun tuoksu on sellainen jota ei erota muiden joukosta/ ei mitään mieleenpainuvaa. Nykyään tehdään niin paljon esimerkiksi kukkais-hedelmäisiä tuoksuja, että pakostakin osa muistuttaa toisiaan. Esimerkiksi omaan nenään monet tuoksut jossa on mangoa ovat monesti aika identtisiä toistensa kanssa. Toivottavasti selvensi :)

      Poista
  2. Oho, sulla taitaa tuoksuhyllystä kannattimetkin pettää! :D Ei mut vau!

    Löysin just tänään vanhempieni luota kaapistani tuon Adidaksen Floral dreamin. Olin unohtanut edes omistavani moisen tuoksun. Olen ostanut sen kai joskus 18-vuotiaana, käyttänyt yhden kesän ja hylännyt kaapin perukoille. Tuoksuhan onkin ihan suht kiva, mutta äh mikä pullo. Ja äh, Adidas. Sporttimerkkien tuoksut eivät vaan nappaa ollenkaan. Jos tuoksu olisi nätimmässä pullossa, sen kehtaisi laittaa esille, mutta nyt? Not so much.. :D:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah hah :D Tuoksut on onneksi vaatekaapin hyllyllä makkarissa, mikä näyttää ainakin toistaiseksi vielä kestävän...

      Joo ei ole kyllä ihan kivoimmasta päästä tuo pullo :'D Oikein huokuu sellainen markettituoksumaisuus että oksat pois. Sääli, kun itse tuoksu ei kyllä ole yhtään hassumpi minustakaan! No mut hei, laitat sen johonkin piiloon ja käytät sillon tällön etkä kerro kellekkään että se on joku Adidas? Jos joku kysyy, niin se on sit ulkomailta joku tosi harvinaisuus ;)

      Poista